Cellulóz befúvásos hőszigetelés

A jövő zöld hőszigetelő rendszere

A Wolfinger cellulóz előnyei

A Wolfinger cellulóz hőszigetelés környezetbarát módon, főleg újrahasznosított újságpapírból készült, minőségi cellulóz. A szelektíven gyűjtött újságpapírokat ledarálják, különböző tisztítási folyamatoknak vetik alá, hogy 100%-ban tiszta és allergénektől mentes anyag jöjjön létre. A megtisztított cellulózhoz ezután különleges eljárással magnézium-szulfátot és bórsavat adnak hozzá, ami javítja az anyag tulajdonságait, véd a rágcsálók és a bogarak ellen.

Az ilyen módon előállított cellulóz hőszigetelés kiváló tulajdonságokkal rendelkezik.

Kiváló hőszigetelő képesség

A cellulóz hőszigetelés hővezetés szempontjából kiváló eredményeket ér el. A hővezetési tényező megmutatja, hogy az adott anyagon (cellulóz) keresztül a hőmérsékletkülönbség kiegyenlítődése milyen mértékű. Eszerint hőszigetelés esetén, a hővezetési tényező értékének minél alacsonyabbnak kell lennie, hogy például egy téli időszakban megvédje a házat a gyors lehűléstől. A cellulóz hőszigetelés hővezetési tényezője: λ=0,039 W/mK

Biztonságos, Tűzálló

A utókezelt cellulóz tűzállósága szintén kiváló értékeket mutat. Réskitöltő tulajdonsága miatt ellehetetleníti az égéshez szükséges oxigén útját a zárt térben. A cellulózt gyártás során magnézium szulfáttal és bórsavval kezelik, ezáltal távol tartja a rágcsálókat és rovarokat.

Gazdaságos

A cellulóz hőszigetelés segítségével a házunk energiaháztartását 15-30 %-al javíthatjuk. Ez azt jelenti, hogy a cellulóz hőszigetelés hatására, fűtési szezonok esetén, jóval kevesebb energiafelhasználásra van szükség a belső hőmérséklet megtartásához, legyen szó bármilyen fűtési rendszerről. A cellulóz gazdaságosságához hozzá tartozik továbbá a gyors és egyszerű, kis előkészületet igénylő kivitelezés. A cellulóz hőszigetelési technológia továbbá lehetővé teszi a cellulóz felszívását, szállítását, és újbóli felhasználását, egy másik ház vagy épület esetén, az anyag minden pozitív tulajdonságának megtartása mellett.

Védelem a nyári meleg ellen

A nyári túlmelegedés ellen a szigetelésnek késleltetnie kell a déli órákban jelentkező, rendkívűl erős hőhatások épületbe jutását. A cellulóz szigetelés hőtároló kapacitása lehetővé teszi, hogy az épület belső tere hosszú ideig védve legyen a forróság ellen. A szigetelés fáziseltolódása órákban kifejezve megmutatja, hogy a külső térben jelentkező hőhatás, milyen gyorsan éri el a belső teret egy konstans vastagság esetén. A cellulóz hőszigetelés fáziseltolódási értéke 4,6 óra, amit a rendkívül előnyös hőkapacitás tesz lehetővé. Összehasonlításképpen ez az érték üveggyapot estén 0,9, kőzetgyapot esetén pedig 0,6 óra.

Könnyű, helykitöltő, gyors

A befújásos cellulóz hőszigetelő technológia rendkívül gyors, kevés előkészületet igényel, kivitelezése nem okoz különösebb problémákat. A cellulóznak mivel tömörítésre nincs külön szüksége, ezért meglehetősen könnyű anyag, tetőszigetelés esetén sokszor egy erősebb fólia elegendő a megtartásához. A befújásos technológia lehetővé teszi, a máskor nehezen hozzáférhető helyek szigetelését a befúvócső segítségével.

környezetbarát

A felhasznált újságpapírok újrahasznosítása bolygónk védelme szempontjából kulcsfontosságú. A cellulóz hőszigetelés azáltal, hogy újrahasznosított újságpapírból készül, valamint, hogy többször is felhasználható, joggal nevezhető a jövő zöld hőszigetelő technológiájának.

Cellulóz hőszigetelés alkalmazási területei

A cellulóz befújásos hőszigetelő technológia felhasználása rendkívül széleskörű. Régi- és újépítésű házak esetén is alkalmazható, padló, fal, födém és tető szigetelésére egyaránt. 

Az alábbiakban felsoroltunk néhány gyakori rétegrendi példát a cellulóz hőszigetelés felhasználására, kiegészítő, vagy utólagos hőszigetelésként betöltött szerepére.

Padló rétegrend cellulóz hőszigeteléssel

Alaplemezek, járható padlásterek kialakításakor a cellulóz hőszigetelés kiváló szolgálatot tesz. Az összenyomhatósága miatt, egy favázzal kiegészítve és megerősítve, tökéletesen helyettesíti a nagy nyomószilárdságú XPS-t a rétegrendben. Padlófűtés esetén ugyanúgy alkalmazható, meglehetősen jó hőtárolása miatt gazdaságosabb.

Falazott szerkezetek kitöltő cellulóz szigetelése

A 70-es években épült családi házak közül sok hőszigetelés nélkül készült el. Ezek utólagos hőszigetelése befújásos cellulózzal ugyanúgy lehetséges, ahogy polisztiroltáblákkal (EPS). A polisztirol felhasználása azonban egyszeri, újrahasznosítása nehéz és nem jellemző, a cellulóz azonban környezetbarát és 100%-ban újra felhasználható.

Favázas épületek kitöltő cellulóz szigetelése

Könnyűszerkezetes, favázas épületek esetén, az üveg- és kőzetgyapot szigetelések kiváltására a befújásos cellulóz tökéletesen alkalmas. A cellulóznak OSB vagy farostlemez segítségével zárt cellákat alakítunk ki, amikbe lyukakon keresztül fújjuk be az anyagot.

Újépítésű tetők cellulóz hőszigeteléssel

Beépített, fűtött padlásterek szigetelése cellulózzal nagyon egyszerű. A tetőszerkezet elkészülte után, belülről OSB vagy gipszkarton lappal kell burkolni a padlásteret. A tetőfóliában ideiglenes befújónyílást kialakítva, az anyagot vagy kívülről, vagy a padlástér felől fújjuk a tetőszerkezetbe.

Régiépítésű födémek cellulóz szigetelése

Régi, faszerkezetű födémek esetén, a szerkezet és a rétegrend megbontása nélkül, gyakorlatilag csak a befújásos cellulóz hőszigetelés jöhet szóba utólagos szigeteléskor. Az ily módon szerkezetbe juttatott cellulóz rendkívül erős hőérzetjavulást eredményez a lakótérben.

Régi építésű tetők utólagos cellulóz hőszigetelése

Az itt bemutatott rétegrendet általában régi építésű, nem járható padlásterek beépítésekor alkalmazzuk. A szarufák közé farostlemezből cellákat készítünk, amit aztán belülről OSB lappal vagy kartonnal burkolunk. A cellulóz befújása belülről és kívülről egyaránt történhet. 

Hogyan zajlik a közös munka?

Felmérés

A telefonos megkeresést követően, egy helyszíni konzultáció keretein belül felmérjük az igényeket és a megvalósíthatóságot. Mivel minden épület más, ezért a pontos ajánlat ezután készül el.

tervezés

Javaslatot adunk az alkalmazandó technológia jellegére, hőszigetelés vastagságára, kiegészítő szerkezetekre amit az épület méreteihez, anyagaihoz igazítunk egy gyors számolás után.

kivitelezés

A cellulóz helyszínre szállítását követően, ha szükséges előkészítjük a terepet a cellulóz befúvásához, majd speciális befújóberendezés segítségével az épületbe juttatjuk az anyagot.

Befúvásos cellulóz Galéria

Wolfinger cellulóz hőszigetelés Letölthető dokumentumok

Prospektus

Letöltés

Teljesítménynyilatkozat

Letöltés

Biztonsági adatlap

Letöltés

EC megfelelőség

Letöltés

Cellulóz fújható hőszigetelés árak

A befújásos cellulóz hőszigetelés egységárai a kiválasztott szerkezet (fal, födém, tető) és a szigetelés vastagságának függvénye.

A kiszállási költség tatabányai telephelyünk és a kivitelezés helyszíne közötti távolságra
160 Ft+áfa/km.

cellulóz hőszigetelés árak

Szigeteljen velünk!

Kérjen ajánlatot!

Ha szeretné, hogy háza befúvásos hőszigetelését egy igazán profi csapat végezze, akik mernek hosszú távon is garanciát vállalni a munkájukra, akkor bátran keressen minket ajánlatkéréssel!

Cellulóz Gyakran ismételt kérdések

A cellulóz szigetelés nem lesz lépésálló, nem keményedik meg, mivel levegő van a cellulóz részecskék között, ami a kiváló szigetelést biztosítja. A cellulóz szigetelés nem tartalmaz sem ragasztóanyagot, sem vizet, sőt a hozzáadott bórsavnak köszönhetően az anyag nagyon száraz.

Igény esetén előzetesen Kollégáink járó- és pakoló felületet tudnak kialakítani pl. OSB lapból, padlóból.

A szigetelőanyagot egy zárt csövön juttatjuk a szigetelendő felületre, tehát a lehető legkevesebb piszokkal, hulladékkal járó szigetelési technológia.

A cellulóz alkalmazása mindössze néhány órát vesz igénybe. Nem borítja fel a napirendjét. A hőszigetelés beépítése során nyugodtan otthon maradhat anélkül, hogy tartania kellene a zajtól vagy attól, hogy a folyamat megzavarja mindennapi tevékenységeinek elvégzését.

  • A padlásfeljárót minden fújható szigetelés esetében szükséges felülről körberekeszteni, hogy a szigetelőanyag ne potyogjon le a lakótérbe.
  • A fújni kívánt ferde vagy függőleges szerkezet hézagmentes kialakítását, fedését el kell készíteni, hogy a fújt szigetelés fogadására alkalmas legyen. Az általunk fújt szigetelések nem tapadnak a felülethez.

Az előkészületeket a honlapon megadott árak nem tartalmazzák. Ezeket vagy a megrendelőnek kell elkészíteni, vagy helyszíni felmérés alapján egy kiegészítő ajánlatot készítünk, mely tartalmazza a komplett kivitelezést.

A cellulózt a gyártás során égésgátló anyaggal kezelik és a cellulóz szálak szorosak, kitöltik a fal
üregeit, ezáltal az égési levegőnek nem adnak teret, megakadályozzák a tűz terjedését.

Fal vagy zárt födém esetén, mivel a cellulózt nyomással juttatjuk az üregbe, olyannyira összekapaszkodnak a cellulóz rostjai, hogy későbbi ülepedés nem lehetséges.

Nyitott födém esetén a saját súlyától max. 4%-ot képes ülepedni, de ebben az esetben a Kollégák a kivitelezés során már a megrendelt vastagságnál ennyivel több szigetelést juttatnak a munkaterületre.

Igen. A cellulóz hőszigetelés újrahasznosított újságpapírból készül, az előállítás a környezetet nem károsítja, egészségre káros anyagokat nem tartalmaz.

A cellulózt gyártás során magnézium szulfáttal és bórsavval kezelik, ezáltal távol tartja a rágcsálókat és rovarokat.

A cellulóz saját súlyának a 20%-át képes nedvességben felvenni, amit aztán a páraáteresztő fólián keresztül ki is párologtat magából. A hozzáadott magnézium szulfát megakadályozza a penész kialakulását.

Természetesen ahogy egyik szigetelőanyagnak, így a cellulóznak sem segít a beázás, ezért próbáljuk minél jobban elkerülni.