Fújható üveggyapot szigetelés

Tiszta ásványi szálakból készült szigetelés

A Supafil üveggyapot előnyei

A Supafil egy üveg ásványgyapoton alapuló, kötőanyagot nem tartalmazó, kíváló minőségű, rendkívül hatékony, Knauf Insulation által forglamazott fújható üveggyapot szigetelés. A Supafil-nek minden szerkezetre külön terméke van, így dolgozunk Supafil Loft, Supafil Loft Pro, Supafil Timber Frame és Supafil Cavity anyagokkal is.

A fújt üveggyapot nem tömörödik be, emissziómentes, tartós, kiemelkedő hőszigetelő képességgel és tulajdonságokkal rendelkezik. 

Kiváló hőszigetelő képesség

A Supafil fújható üveggyapot hőszigetelés és hővezetés szempontjából kiváló eredményeket ér el. A hővezetési tényező megmutatja, hogy az adott anyagon (ásványgyapot) keresztül a hőmérsékletkülönbség kiegyenlítődése milyen mértékű. Eszerint hőszigetelés esetén, a hővezetési tényező értékének minél alacsonyabbnak kell lennie, hogy például egy téli időszakban megvédje a házat a gyors lehűléstől. A Supafil üveggyapot hővezetési tényezője a különböző szerkezetekre alkalmazott verzió alapján változik: λ=0,034 W/mK és λ=0,045 W/mK között.

Gazdaságos

Az üveggyapot hőszigetelés segítségével a házunk energiaháztartását 15-30%-al javíthatjuk. A Supafil üveggyapot hőszigetelés hatására, fűtési szezonok esetén, jóval kevesebb energiafelhasználásra van szükség a belső hőmérséklet megtartásához, legyen szó bármilyen fűtési rendszerről. A fújható ásványgyapot gazdaságosságához hozzá tartozik továbbá a gyors és egyszerű, kis előkészületet igénylő kivitelezés.

Biztonságos, Tűzálló

A Supafil az A1 európai tűzzel szembeni viselkedési osztályba tartozik. Réskitöltő tulajdonsága miatt ellehetetleníti az égéshez szükséges oxigén útját a zárt térben. A Supafil üveggyapot továbbá hidrofobizált (víztaszító) termék, nem szolgál táptalajként a gombák vagy baktériumok számára.

kiváló Hangszigetelés

Akusztikai szempontból a Supafil hőszigetelés hatékony hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. A külső és belső hangok kizárásával a hőszigetelés kényelmesebbé és komfortosabbá teszi otthonát.

Könnyű, helykitöltő, gyors

A befújásos üveggyapot hőszigetelő technológia rendkívül gyors, kevés előkészületet igényel, kivitelezése nem okoz különösebb problémákat. Az üveggyapotnak, mivel tömörítésre nincs külön szüksége, meglehetősen könnyű anyag, tetőszigetelés esetén sokszor egy erősebb fólia elegendő a megtartásához. A befújásos technológia lehetővé teszi, a máskor nehezen hozzáférhető helyek szigetelését a befúvócső segítségével.

környezetbarát

A Supafil akár 80%-ban újrahasznosított üvegből készül. Csaknem 99%-ban tiszta ásványgyapot szálakból áll, hozáadott kötőanyagokat nem tartalmaz, így környezetvédelmi szempontból egy teljesen tiszta és biztonságos anyag. Az újrahasznosítási folyamat által csökkenti a széndioxid kibocsátást, tehát joggal nevezhető zöld hőszigetelő technológiának.

supafil hőszigetelés alkalmazási területei

A Supafil befúvásos üveggyapot hőszigetelő technológia felhasználása rendkívül széleskörű. Régi- és újépítésű házak esetén is alkalmazható, padló, fal, födém és tető szigetelésére egyaránt. 

Az alábbiakban felsoroltunk néhány gyakori alkalmazási területet, melyekhez különböző típusú Supafil üveggyapotot használunk.

Borított fafödémek utólagos hőszigetelése bontás nélkül

A magyarországi épületállomány jelentős része gerendás borított fa zárófödémmel készült. A régen épült földszintes házak födémszerkezeteinél a 10–22 cm vastagság közötti és átlag 80–100 cm távolságra fektetett gerendázatot azokra merőleges deszkázattal fedték alulról és felülről. E megoldással az alsó és felső gerendázat között kitöltetlen üregek maradtak. Az üreges szerkezetű borított födém hőátbocsátási tényezője a jelenlegi követelményeknek nem felel meg, a mai elvárásokat, a komfortot már nem tudja biztosítani.
Kézenfekvő megoldás viszont a járófelület megőrzésére a gerendaközök üregeinek kitöltése hőszigetelő anyaggal. Az üregek méreteitől függően a Supafil Cavity vagy Supafil Timber Frame termékeket ajánljuk e célra. A Supafil termékek könnyűek, alig juttatnak többletterhet a fafödémre.

Vázas és üreges szerkezetek, kéthéjú lapostetők

Az úgynevezett készházak elterjedését egyebek mellett a kivitelezési idő lerövidítése és a szakemberek hiánya is elősegíti.
A külső falszerkezetek hőszigetelésére – a névtől függetlenül nemcsak fa-, hanem fémvázas épületekhez is – a Supafil Timber Frame a megfelelő termék. Üreges szerkezetek – például előtétfalas vagy maghőszigetelésű falszerkezetek – hőszigetelése rendkívül egyszerűen és gyorsan megoldható fújható hőszigeteléssel. A kivitelezés befejezése után, a téglák fugáinak helyreállításával gyakorlatilag észrevehetetlen a beavatkozás nyoma. A kis mélységű üregek esetében a Supafil® Cavity alkalmazható. A kéthéjú lapostetők a panelépületek jellemző szerkezetei, amelyek óriási, több százezer négyzetméteres mennyiségben készültek. Épületszerkezeti szempontból kiváló megoldást jelentenek, mivel a víz- és hőszigetelő funkciót szétválasztják. Ezekkel az épületekkel az az általános gond, hogy kezdetben a két héj alkotta üregben mindössze 6-8 cm vastag hőszigetelést helyeztek el, emiatt nem tudják teljesíteni a jelenlegi energetikai követelményeket.
A felső héj megfúrásával, majd a kivitelezést követő azonnali helyreállításával beázási veszély nélkül, gyorsan elhelyezhető a kiegészítő hőszigetelés. Az üregek méretétől függően Supafil Loft 045 és Supafil Loft Pro vagy Supafil Cavity is befújható.

Nem hasznosított padlásfödémek hőszigetelése

A Knauf Insulation Supafil Loft 045 és Supafil Loft Pro termékeket felülről befújható épületszerkezetek, például elsősorban
padlásterek vízszintes vagy ferde felületei, valamint fűtött terek fölötti zárófödémek szigetelésére ajánljuk. Alkalmazásuk olyan esetekben célszerű, amikor a padlástér hasznosítása nem szempont, vagy szilárd födém helyett a manapság egyre gyakrabban alkalmazott függesztett, szerelt gipszkarton mennyezet készül, amelyre nehéz lenne beépíteni gyári készítésű tekercses vagy táblás szigetelőanyagot.

Magastetők utólagos hőszigetelése

A magastetők gyakori problémája a régi hőszigetelés roskadása, lecsúszása. Ez a jelenség tetőtéri lakásokban komoly gondokat – kellemetlen téli és nyári hőmérsékletet, fűtési-hűtési költségnövekedést – okozhat. A héjalás megbontásával szarufaközönként, külső oldalról megoldható a megroskadt hőszigetelés pótlása vagy feljavítása. Ilyen módon a beépített tetőterek lakóinak zavarása nélkül elvégezhető a hőszigetelés. Az üregek méreteitől függően itt is a Supafil Cavity vagy Supafil Timber Frame termékeket ajánljuk a kivitelezéshez.

Hogyan zajlik a közös munka?

Felmérés

A telefonos megkeresést követően, egy helyszíni konzultáció keretein belül felmérjük az igényeket és a megvalósíthatóságot. Mivel minden épület más, ezért a pontos ajánlat ezután készül el.

tervezés

Javaslatot adunk az alkalmazandó technológia jellegére, hőszigetelés vastagságára, kiegészítő szerkezetekre amit az épület méreteihez, anyagaihoz igazítunk egy gyors számolás után.

kivitelezés

Az üveggyapot helyszínre szállítását követően, ha szükséges előkészítjük a terepet a Supafil befúvásához, majd speciális befújóberendezés segítségével az épületbe juttatjuk az anyagot.

Befúvásos üveggyapot Galéria

Supafil üveggyapot letölthető dokumentumok

Prospektus

Letöltés

Beépítési
Útmutató

Letöltés

IAC Gold
Certificate

Letöltés

Declare Label
Supafil

Letöltés

fújható üveggyapot hőszigetelés árak

Üveggyapot esetén a helyszínen kerül meghatározásra melyik anyaggal és milyen vastagságban kell szigetelni ahhoz, hogy a legjobb szigetelési megoldást nyújtsuk. A fújható üveggyapot család több szerkezeti megoldásra nyújt lehetőséget. Ezért pontos árajánlatot csak a helyszíni felmérést követően tudunk készíteni.

A kiszállási költség tatabányai telephelyünk és a kivitelezés helyszíne közötti távolságra
160 Ft+áfa/km.

Szigeteljen velünk!

Kérjen ajánlatot!

Ha szeretné, hogy háza befúvásos hőszigetelését egy igazán profi csapat végezze, akik mernek hosszú távon is garanciát vállalni a munkájukra, akkor bátran keressen minket ajánlatkéréssel!

Üveggyapot Gyakran ismételt kérdések

A szigetelés nem lesz lépésálló, mert a befújás során nem használunk kötőanyagot. Igény esetén előzetesen Kollégáink járó- és pakoló felületet tudnak kialakítani pl. OSB lapból, padlóból.

A szigetelőanyagot egy zárt csövön juttatjuk a szigetelendő felületre, tehát a befúvás a lehető legkevesebb piszokkal, hulladékkal járó szigetelési technológia.

A Supafil alkalmazása mindössze néhány órát vesz igénybe. Nem borítja fel a napirendjét. A Supafil beépítése során nyugodtan otthon maradhat anélkül, hogy tartania kellene a zajtól vagy attól, hogy a folyamat megzavarja mindennapi tevékenységeinek elvégzését.

  • A padlásfeljárót minden fújható szigetelés esetében szükséges felülről körberekeszteni, hogy a szigetelőanyag ne potyogjon le a lakótérbe.
  • A fújni kívánt ferde vagy függőleges szerkezet hézagmentes kialakítását, fedését el kell készíteni, hogy a fújt szigetelés fogadására alkalmas legyen. Az általunk fújt szigetelések nem tapadnak a felülethez.

Az előkészületeket a honlapon megadott árak nem tartalmazzák. Ezeket vagy a megrendelőnek kell elkészíteni, vagy helyszíni felmérés alapján egy kiegészítő ajánlatot készítünk, mely tartalmazza a komplett kivitelezést.

A Supafil az Euroclass A1 osztály alapján tűzállónak minősül. Tűz esetén a Supafil segít Önnek és családjának időben biztonságban kijutni a házból, mivel a Supafil nem éghető anyag.

A Supafil Loft ásványgyapot gyakorlatilag nem ülepszik. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az ülepedés a befújt gyapot teljes térfogatát tekintve a mérhető 1 % alatt van. A házban lévő szigetelőanyag vastagságcsökkenését még évek múlva sem lehet tapasztalni.

A „szűz” szálból készült ásványgyapot nem tartalmaz hozzáadott kötőanyagot, égésgátlót vagy vegyi anyagokat. A legmagasabb fokú biztonságot nyújtja Önnek, mivel a szigetelés kizárólag tiszta ásványgyapotot tartalmaz.

Mivel az anyag teljesen szervetlen, így nem vonzza a rágcsálókat, rovarokat.

A Supafil ásványi szigetelés tulajdonságainak köszönhetően penészálló. A szigetelőanyag nem nedvszívó, víztaszító, lehetővé teszi a vízpára átjutását, nem bomlik le és nem gátolja a baktériumok és mikroorganizmusok szaporodását.

Természetesen ahogy egyik szigetelőanyagnak, így az ásványgyapotnak sem segít a beázás, ezért próbáljuk minél jobban
elkerülni.