Cellulóz befúvásos hőszigetelés

A jövő zöld hőszigetelő rendszere

befúvásos hőszigetelést készítünk

Az ÁB Therm Kft. egy tatabányai székhelyű, alapvetően befújásos cellulóz hőszigeteléssel foglalkozó kivitelező cég. Komárom-Esztergom megye és vonzáskörzetében dolgozunk a legtöbbet, de nem ritkák a megyén kívüli projektjeink sem. 

A cellulóz hőszigetelést leggyakrabban családi házaknál, középületeknél, könnyűszerkezetes házaknál, régi tetőszerkezetek esetén, újépítésű, környezetbarát házaknál alkalmazzuk.

Munkánk során ügyfeleink elégedettsége a legfontosabb. Rövid határidővel dolgozunk. Minőségi cellulózt alkalmazunk nagy odafigyelés és szakértelem mellett, így az elvégzett projektekre bátran vállalunk garanciát. 

Felmérés

A telefonos megkeresést követően, egy helyszíni konzultáció keretein belül felmérjük az igényeket és a megvalósíthatóságot. Mivel minden épület más, ezért a pontos ajánlat ezután készül el.

tervezés

Ha az adottságok engedik, javaslatot adunk a technológia jellegére, hőszigetelés vastagságára, amit az épület méreteihez, anyagaihoz igazítunk egy gyors számolás után.

kivitelezés

A cellulóz helyszínre szállítását követően, ha szükséges előkészítjük a terepet a cellulóz befúvásához, majd speciális befújóberendezés segítségével az épületbe juttatjuk az anyagot.

Cellulóz hőszigetelő technológia

A cellulóz befújásos hőszigetelő technológia felhasználása rendkívül széleskörű. Régi- és újépítésű házak esetén is alkalmazható, padló, fal, födém és tető szigetelésére egyaránt. 

Az alábbiakban felsoroltunk néhány gyakori rétegrendi példát a cellulóz hőszigetelés felhasználására, kiegészítő, vagy utólagos hőszigetelésként betöltött szerepére.

Padló rétegrend cellulóz hőszigeteléssel

Alaplemezek, járható padlásterek kialakításakor a cellulóz hőszigetelés kiváló szolgálatot tesz. Az összenyomhatósága miatt, egy favázzal kiegészítve és megerősítve, tökéletesen helyettesíti a nagy nyomószilárdságú XPS-t a rétegrendben. Padlófűtés esetén ugyanúgy alkalmazható, meglehetősen jó hőtárolása miatt gazdaságosabb.

Falazott szerkezetek kitöltő cellulóz szigetelése

A 70-es években épült családi házak közül sok hőszigetelés nélkül készült el. Ezek utólagos hőszigetelése befújásos cellulózzal ugyanúgy lehetséges, ahogy polisztiroltáblákkal (EPS). A polisztirol felhasználása azonban egyszeri, újrahasznosítása nehéz és nem jellemző, a cellulóz azonban környezetbarát és 100%-ban újra felhasználható.

Favázas épületek kitöltő cellulóz szigetelése

Könnyűszerkezetes, favázas épületek esetén, az üveg- és kőzetgyapot szigetelések kiváltására a befújásos cellulóz tökéletesen alkalmas. A cellulóznak OSB vagy farostlemez segítségével zárt cellákat alakítunk ki, amikbe lyukakon keresztül fújjuk be az anyagot.

Újépítésű tetők cellulóz hőszigeteléssel

Beépített, fűtött padlásterek szigetelése cellulózzal nagyon egyszerű. A tetőszerkezet elkészülte után, belülről OSB vagy gipszkarton lappal kell burkolni a padlásteret. A tetőfóliában ideiglenes befújónyílást kialakítva, az anyagot vagy kívülről, vagy a padlástér felől fújjuk a tetőszerkezetbe.

Régiépítésű födémek cellulóz szigetelése

Régi, faszerkezetű födémek esetén, a szerkezet és a rétegrend megbontása nélkül, gyakorlatilag csak a befújásos cellulóz hőszigetelés jöhet szóba utólagos szigeteléskor. Az ily módon szerkezetbe juttatott cellulóz rendkívül erős hőérzetjavulást eredményez a lakótérben.

Régi építésű tetők utólagos cellulóz hőszigetelése

Az itt bemutatott rétegrendet általában régi építésű, nem járható padlásterek beépítésekor alkalmazzuk. A szarufák közé farostlemezből cellákat készítünk, amit aztán belülről OSB lappal vagy kartonnal burkolunk. A cellulóz befújása belülről és kívülről egyaránt történhet. 

A cellulóz

A cellulóz hőszigetelés környezetbarát módon, főleg újrahasznosított újságpapírból készül. A szelektíven gyűjtött újságpapírokat ledarálják, különböző tisztítási folyamatoknak vetik alá, hogy 100%-ban tiszta és allergénektől mentes anyag jöjjön létre. A megtisztított cellulózhoz ezután különleges eljárással magnézium-szulfátot és bórsavat adnak hozzá, ami javítja az anyag tulajdonságait, véd a rágcsálók és a bogarak ellen.

Az ilyen módon előállított cellulóz hőszigetelés kiváló tulajdonságokkal rendelkezik.

Kiváló hőszigetelő képesség

A cellulóz hőszigetelés hővezetés szempontjából jobb eredményeket ér el, egy általában használatos üveggyapot hőszigetelésnél. A hővezetési tényező megmutatja, hogy az adott anyagon (cellulóz) keresztül a hőmérsékletkülönbség kiegyenlítődése milyen mértékű. Eszerint hőszigetelés esetén, a hővezetési tényező értékének minél alacsonyabbnak kell lennie, hogy például egy téli időszakban megvédje a házat a gyors lehűléstől. A cellulóz hőszigetelés hővezetési tényezője: λ=0,039 W/mK

Védelem a nyári meleg ellen

A nyári túlmelegedés ellen a szigetelésnek késleltetnie kell a déli órákban jelentkező, rendkívűl erős hőhatások épületbe jutását. A cellulóz szigetelés hőtároló kapacitása lehetővé teszi, hogy az épület belső tere hosszú ideig védve legyen a forróság ellen. A szigetelés fáziseltolódása órákban kifejezve megmutatja, hogy a külső térben jelentkező hőhatás, milyen gyorsan éri el a belső teret egy konstans vastagság esetén. A cellulóz hőszigetelés fáziseltolódási értéke 4,6 óra, amit a rendkívül előnyös hőkapacitás tesz lehetővé. Összehasonlításképpen ez az érték üveggyapot estén 0,9, kőzetgyapot esetén pedig 0,6 óra.

Gazdaságos

A cellulóz hőszigetelés segítségével a házunk energiaháztartását 15-30 %-al javíthatjuk. Ez azt jelenti, hogy a cellulóz hőszigetelés hatására, fűtési szezonok esetén, jóval kevesebb energiafelhasználásra van szükség a belső hőmérséklet megtartásához, legyen szó bármilyen fűtési rendszerről. A cellulóz gazdaságosságához hozzá tartozik továbbá a gyors és egyszerű, kis előkészületet igénylő kivitelezés. A cellulóz hőszigetelési technológia továbbá lehetővé teszi a cellulóz felszívását, szállítását, és újbóli felhasználását, egy másik ház vagy épület esetén, az anyag minden pozitív tulajdonságának megtartása mellett.

Tűzálló

A utókezelt cellulóz gyúlékonysága szintén az üveggyapot értékei fellett van. Réskitöltő tulajdonsága miatt továbbá ellehetetleníti az égéshez szükséges oxigén útját a zárt térben.

Könnyű, helykitöltő, gyors

A befújásos cellulóz hőszigetelő technológia rendkívül gyors, kevés előkészületet igényel, kivitelezése nem okoz különösebb problémákat. A cellulóznak mivel tömörítésre nincs külön szüksége, ezért rendkívül könnyű anyag, tetőszigetelés esetén sokszor egy erősebb fólia elegendő a megtartásához. A befújásos technológia lehetővé teszi, a máskor nehezen hozzáférhető helyek szigetelését a befúvócső segítségével.

környezetbarát

A felhasznált újságpapírok újrahasznosítása bolygónk védelme szempontjából kulcsfontosságú. A cellulóz hőszigetelés azáltal, hogy újrahasznosított újságpapírból készül, valamint, hogy többször is felhasználható, joggal nevezhető a jövő zöld hőszigetelő technológiájának.

Áraink

A befújásos hőszigetelés egységárai a kiválasztott szerkezet (fal, födém, tető) és a szigetelés vastagságának függvénye.

A kiszállási költség tatabányai telephelyünk és a kivitelezés helyszíne közötti távolságra
160 Ft+áfa/km.

Kérjen ajánlatot!

Wolfinger cellulóz hőszigetelés Letölthető dokumentumok

Prospektus

Letöltés

Teljesítménynyilatkozat

Letöltés

Biztonsági adatlap

Letöltés

EC megfelelőség

Letöltés

Elérhetőségeink

E-mail címünk:

abthermkft@gmail.com

Ajánlatkérés, technológiai kérdések:

+36 70 380 7987

Telephelyünk címe:

2800 Tatabánya, Táncsics Mihály út 3